Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /chroot/home/honlapsz/nun.hu/html/wp-includes/pomo/plural-forms.php on line 210
Nun Monika online marketing tanácsadó | SEO szövegírás 3 pontban felhasználóbarát módon
Nun Monika online marketing tanácsadó | SEO szövegírás 3 pontban felhasználóbarát módon
685
post-template-default,single,single-post,postid-685,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode_popup_menu_push_text_top,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-13.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

SEO szövegírás 3 pontban felhasználóbarát módon

SEO szövegírás 3 pontban felhasználóbarát módon

Ha SEO szövegírásról beszélünk, akkor elsőre mindenkinek a kulcsszavak helyes használata, a szigorú kulcsszóarány jut elsőre az eszébe. Azt hiszem, ez egy kicsit túl egyszerű lenne, ha létezne olyan mágikus varázsige, amit kellő számmal és intenzitással ismételgetve előre varázsolná az oldalt. De ilyen nincs, az meg főképp fontos, hogy ne csak elöl legyen, hanem el is adjon az oldal szövege.

A SEO webszövegírás felhasználóbarát tartalom

El kell érni, hogy megtalálják a szöveget, és ott is maradjanak, olvassák el, sőt reakciót is váltson ki. Ez csak úgy lehetséges, ha a szöveg felhasználóbarát, életszerű, izgalmas, érzelmes akár.

Az értékes kulcsszavak közül tartalmazzon annyit, amennyit csak lehet, és ez relevánsan illeszkedjen is a mondanivalónkhoz. Mivel a Google algoritmusai egyre jobban közelítenek az emberi gondolkodás és viselkedés leképezéséhez, az a jó tartalom a kereső számára, amit az emberek is szeretnek.

A SEO szövegírás 3 főbb pontja, amit érdemes figyelemmel kísérni minden esetben, ha tartalmat publikálunk:

  1. Írj részletesen, gazdagon, frissen

Nincs az az algoritmus frissítés, legyen az Pingvin, Panda, vagy bármi egyéb, amelyik arról szólna, hogy ne tegyél fel sok és jó anyagot. ha látják, hogy számodra fontos a weboldal, ha a látogatók szeretik, akkor a keresők is szeretni fogják, vagyis hoznak újabb és újabb érdeklődőket. Írj rendszeresen, adj meg minden információt, járd körül több szempontból is a témát. Ne feledd, a részletes tartalom nem jelent hosszú és unalmas szöveget. A minőségre ügyelj, a mennyiség adni fogja magát, ne görcsöljünk azon, hány szót kell még odatenni, hogy úgymond „optimális legyen.

  1. Tégy mondanivalót, hírértéket a cikkeidbe

Gondolkozz úgy, hogy megtiszteled vele azokat az embereket, akik olvassák. Soha ne csak a kereső kedvéért végezz szövegírást. Gyakran emberek csak azért írnak, hogy tartalmat kerítsenek a drága kulcsszavaik köré. Lehet ezt is jól csinálni, de soha ne érződjön rajta a „seo-szag”. Az olvasó kifinomult, intelligens érzéke azonnal felfedezi, hogy ez nem életszerű, „ember ezt így nem mondaná”, tehát hiába kifogástalan SEO szempontból, mégsem lesz hatásos. Meg kell találni azt a keskeny ösvényt, a középutat, ahol a technikai kivitelezés és az emberi érzelmek, stílusok összetalálkoznak

  1. Légy életszerű, ne zsúfold tele kulcsszavakkal a cikket.

Régebben a kulcsszóhalmozás hozott némi eredményt, azonban ez mára már nem így van. Ha jó stílusban, fordulatosan, érdekesen írsz, akkor tovább olvas, vagyis az oldalon eltöltött idő növekszik. Ez pedig egyre fontosabb besorolási tényező. A SEO szövegírás nevében kulcsszavakkal zsúfolt, gyakran rossz minőségű weboldalak elavultak.

Igen, van optimális kulcsszóarány, éppen ezért kell hosszabban írni. A 2-4% rövid szövegben sokkal feltűnőbb, mint mondjuk egy fél oldalas anyagban. ne ismételgesd minden mondatban papagájszerűen a kulcsszavad, keress longtaileket, szinonímákat is. Tedd a kulcsszavakat a lényegi helyekre, a látogatód tudni fogja, hogy miről beszélsz.

Ha szeretnél ilyen oldalt, de nem akarod egyedül megírni, akkor segítünk mind tanácsadásban, mind szövegírásban.