Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /chroot/home/honlapsz/nun.hu/html/wp-includes/pomo/plural-forms.php on line 210
Nun Monika online marketing tanácsadó | Egyedi szöveg – mit jelent ez valójában?
Nun Monika online marketing tanácsadó | Egyedi szöveg – mit jelent ez valójában?
43
post-template-default,single,single-post,postid-43,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode_popup_menu_push_text_top,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-13.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Egyedi szöveg – mit jelent ez valójában?

Egyedi szöveg – mit jelent ez valójában?

Egy szövegről sok minden eszébe jut az embernek, de ez a jelző aligha – kivéve, ha valaki keresőoptimalizált szövegírásra adja a fejét.
Weboldalunk szövegét nem lehet jó ötletek lementett és összemásolt darabkáiból összerakni. Az olvasónak információt, élményt adhat, de a weboldalnak olyan kárt okoz, ami nem éri meg. Miféle kárt?

Röviden arról van szó, hogy mindennek, de mindennek nyoma van, ami felkerült a webre. A kivételekre visszatérek. Tehát ami egyszer valahol már megjelent, akár csak részleges formában, az már nem számít egyedinek. A szerzői jog megsértése is ide tartozhat, de induljunk ki abból, hogy a szerző beleegyezett.
Amit egyszer a guglibotok elovastak valahol – és még hozzáférhető -, az máshol már nem használható. Erre a keresőrobotok nagyon kényesek. A duplikált tartalom rosszpont az oldalnak, vagyis a keresőoptimalizálásnál nagyon negatív minősítést lehet szerezni vele. Lehet, hogy az olvasók számára releváns, hatásos és jól összerakott a szöveg, de ez túl nagy ár érte.

Sok helyen a tartalmat ellenőrzik is. Ez a legyszerűbben úgy történik, hogy egy darabot, mondjuk egy 10-15 szavas részt bemásolnak a kereső ablakába. Ha szó szerinti másolat, akkor azonnal kibukik a rostán, ha gyanús, a bizonyosság kedvéért ajánlatos egy másik részt is megnézni.

Mik a kivételek? Ott, ahol direkt jelezzük ezt, pl. idézetek esetében, de ha hosszabb anyagot kell szó szerint használnunk, akkor azt az oldalt kapcsoljuk ki a keresésből a nofollow funkcióval. Az emberi olvasók ettől még fogják látni, csak a robotok nem. Webáruházak oldalain is vannak az ismétlést jelző megengedett eszközök arra az esetre, ha több nagyon hasonló cikkünk van.

Egyedi szövegírás: ez az egyik legfontosabb feladat a honlapszövegírásban. Szerencsére az emberi elme van annyira kreatív, hogy véletlenül nem tud pontosan lemásolni szövegeket. Ezért írjunk le bátran, ami eszünkbe jut, és az egyediséggel nem lesz hiba.